Fri frakt på allt   |   90 dagars öppet köp - även slipade glas!

Trendtips från optikern

Kärnan i mitt jobb är att guida dig till dina perfekta glasögon! Efter snart 30 års erfarenhet av glasögon privat och professionellt är jag glasögonnörd ut i fingerspetsarna och har tillbringat åtskilliga timmar åt att syna, vrida och vända på bågar och glas. Fullärd blir man aldrig och jag inhämtar ständigt inspiration och ny kunskap kring teknik, material och design.

Tillsammans med mina kollegor på Loveyewear ansvarar jag inte bara för ett ständigt aktuellt utbud av moderiktiga kvalitetsglasögon, utan också för att inspirera och guida dig på vägen till dina glasögonbågar. Och med våra attraktiva priser behöver det inte bara vara ett par glasögonbågar!

På Loveyewear älskar vi det personliga uttryck och den modegrad man kan uttrycka med sina glasögon. Vi förespråkar att inställningen till glasögon skall vara likadan som resonemanget kring andra saker man tycker om - att ju fler par man har desto bättre!

Numera är glasögonbågar en självklar accessoar och egna kollektioner finns hos de flesta modedesigners att räkna med. Glasögonbågar som accessoar har de senaste åren också ökat enormt i popularitet och många varierar dem likt skor och väskor utifrån tillfälle, humör och säsong. Framförallt har vi på ett helt annat sätt flera par att alternera mellan. Allteftersom fler upptäcker tjusningen i att använda glasögonbågar som stilförstärkande accessoar ökar också användandet av glasögonbågar med fönsterglas. Glasögonbågar som accessoar är enligt alla trendspanare något som är här för att stanna.

Som betydande inslag i modehusen går glasögonbågar givetvis hand i hand med modetrender. Däremot håller optiktrenderna i sig något längre och den som vill hänga med i det senaste har en aning längre tid på sig. Vilket ger dig möjligheten att bygga upp din glasögongarderob över tid.

Vi har haft en utpräglad retrotrend i glasögonvärlden där 50-talets klassiska modeller som Wayfarer, Clubmaster och Aviator varit framträdande. Även 60- och 70-talet har inspirerat de senaste årens glasögonbågar som genomgående varit i tjockt acetat och i mörka färger som svart och brunt. Vi har också sett mycket unisex där trenden varit att män och kvinnor bär samma glasögonbågar, möjligen i något olika storlek. 2015 har glasögonmodets retrotrender landat i ett mera lekfullt spektrum, där det ryms något för alla smaker, vi ser spännande forminslag som är högst tillåtande, tunnare acetat och en klassisk och smickrande färgskala!

 

 

Succesivt har retrotrenden gått mot rundare former och 2015 ser vi en spännande kavalkad av rundade bågar - trenden rymmer alla material, storlekar och nyanser. John Lennon-inspirerade glasögonbågar och element från hippie-modet är rejält hett, liksom tunt klotrunda acetatbågar.

Färgmässigt får det med fördel vara ljust 2015, nudetrenden med sandfärgade, puderrosa och beiga acetatbågar är  fortsatt helt rätt. Det färgglada gav vika något under våren men nu till hösten kommer det mer  färgade inslag som smakfulla nyanser av burgundy, pärlemor och bläckblå.

 

 

En uppstickare som funnits med i bilden ett par säsonger fortsätter starkt även 2015 och det är cat-eye formen, en extremt kvinnlig och smickrande form! Nu har även de uppåtgående tendenserna börjat synas i retromodeller som i Ray-Bans variant nedan, något enklare för dig som inte vågar ta ut trenden hela vägen! Cat-eye är en form som passar de flesta kvinnor och adderar definitivt mer glamour till din glasögongarderob!

 

6511550_1[1]

 

Ring oss:
010 - 101 31 11
Funderingar?
Vanliga frågor
Alltid fri frakt och
90 dagars öppet köp!