Fri frakt på allt   |   90 dagars öppet köp - även slipade glas!

Glasögontrender 2012

lins

Så här till hösten blir det lätt fokus på nya bågtrender, smickrande nyanser, spännande tendenser och den perfekt rundade bågen.  De genomskinliga glasen hamnar ofta i skymundan, men vi skulle vilja påstå att glasens utveckling är helt klart både snabbare och mer innovativ än bågarnas ofta stilrena moderesa. Ett utbud som för bara ett par årtionden sen dominerades av tunga mineralglas har nu revolutionerats av dagens stenhårda antireflex och repskyddsbehandlade plastlinser som ger en helt annan komfort och estetik.

Den här hösten har det poppat upp två roliga nyheter som vi på Loveyewear hoppas och tror att ni kommer få se mer av i framtiden.

Dels antireflexbehandlingar som med rätt typ av putsmedel kan motstå imma. En utopi i vårt kalla land där imblindhet hos glasögonbärare är en utbredd epidemi under vinterhalvåret.  Inom ett par år finns det all anledning att tro att vi slipper problemet.

En annan spännande funktion som tagits fram är en speciell antireflexbehandling som också skyddar ditt öga från det UV-ljus som kommer till ögat genom reflektion mot glasets baksida. Vad många inte vet är att du i ett plastglas faktiskt får i stort sett 100% UV-skydd, glaset måste alltså inte vara färgat för att ge en skyddande UV-barriär utan dina vanliga glasögon skyddar också mot UV-inducerad cataract och näthinneförändringar. Men med denna nya behandling skulle du få ett ännu mer komplett UV-skydd och det bara genom att ha på dig dina glasögon.

Så även om de genomskinliga glasen ibland kan tyckas underordnade bågarnas mer framfusiga utföranden så är det åratal av forskning som gör att du har just de linserna i dina glasögon. 

Tillbaka till bloggen
Ring oss:
010 - 101 31 11
Funderingar?
Vanliga frågor
Alltid fri frakt och
90 dagars öppet köp!